MANİSA ALAŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Etkinliği

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Etkinliği

       12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan "tutum, yatırım ve türk malları (Yerli Malı) haftası" nedeniyle Gülçiçek Hatun Anaokulu'nda "Yerli Malı Haftası" etkinliği yapıldı. Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ, Şube Müdürü Mehmet SAKAL, Gülçiçek Hatun Anaokulu öğretmen ve yöneticileri katıldı. Öğrencilere yerli malı tüketiminin öneminin anlatılması, yabancı ürün tüketiminin azaltılması, tasarrufun öğretilmesi, amacıyla gerçekleştirilen programda minik öğrencilere ilçemizde yetişen yerli ürünlerimizin tanıtımları yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ, ülkemizde yerli üretimin artması, israfın önüne geçilmesi ve yerli ürünlerin kullanılmasının özendirilmesi ve bu bilincin çocuklara erken yaşta kazandırılması için yerli malı haftasının önemine dikkat çekerek bu etkinliği düzenleyenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Okullarımızda 12-18 Aralık tarihleri arasında belirli günler ve haftalar kapsamında kutlanan tutum, yatırım ve türk malları haftası kısaca yerli malı haftasının kutlanmasındaki amaç; yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince okullarımızda tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ´´yerli malı kullanmanın önemi´´ vurgulanır. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

 

19-12-201919-12-201919-12-201919-12-201919-12-201919-12-201919-12-2019

  

Ilıca Mahallesi Ulupınar Bağyolu Küme Evleri No6 Kat3 Alaşehir / MANİSA - 0(236) 653 1032 (santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.