MANİSA ALAŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Singapur Asya Matematik Olimpiyatları'nda(SASMO) Dünya BİRİNCİSİ Hüseyin Güneş'i Ziyaret Etti.

Singapur Asya Matematik Olimpiyatları'nda(SASMO) Dünya BİRİNCİSİ Hüseyin Güneş'i Ziyaret Etti.

Singapur Asya Matematik Olimpiyatları'nda(SASMO) 242 Dünya BİRİNCİSİNDEN bir tanesi Alaşehir'den çıktı. Alaşehir Cumhuriyet İlkokulu Öğrencisi Ahmet Faruk KAYHAN, Singapur Asya Matematik Olimpiyatları'nda(SASMO) 4.sınıfların SASMO 2020 sonuçlarında 242 öğrenciyle birlikte altın madalya alarak birinciliği paylaştı. Ahmet Faruk Kayhan, Babası Neşet Kayhan, Okul Müdürü Barış Özdemir ve Matematik Öğretmeni Zafer Ballı ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Güneş'i ziyaret ettiler. Ziyarette, Şube Müdürü İbrahim DADAŞ da hazır bulundu. Öğrencimizin başarısı hakkında bilgi veren Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Barış Özdemir: "Öğrencimiz, Salihli Bilim ve Sanat Merkezi'nde de eğitim almaktadır. Öğrencimizin çalışmalarını planlayan ve destek veren okulumuzun Matematik Öğretmeni Zafer Ballı ve Salihli Bilim ve Sanat Merkezi Matematik Öğretmeni Ayperi Neslihan Aydın Gök'e teşekkür ediyoruz. Ülkemizi başarıyla temsil eden ve birinci olarak önemli bir başarıya imza atan öğrencimizi kutluyoruz." şeklinde konuştu.

SASMO HAKKINDA: 2006 yılında kurulan SASMO, Asya'daki en büyük matematik yarışmalarından biridir. 2006 yılında 155 yerel katılımcı ile başlayan SASMO 2016'da 19 ülkeden 20.000'den fazla katılımcıya ulaştı. Danışma Konseyinin desteğiyle SASMO Ekibi, hem okul hem de Olimpiyat matematiklerine dokunacak yarışma sorularını dikkatlice geliştirir. Gerçekçi ve yüksek standartlarla, SASMO yarışmaları öğrencilerin düşünme potansiyellerini genişletmeyi amaçlamaktadır.      

 

 

 

  07-10-202007-10-202007-10-2020

Ilıca Mahallesi Ulupınar Bağyolu Küme Evleri No6 Kat3 Alaşehir / MANİSA - 0(236) 653 1032 (santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.