MANİSA ALAŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçemizdeki Okul ve Kurumlarda Görevli Yöneticilere Yönelik "Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı (YÖGEP)" Semineri Başladı.

İlçemizdeki Okul ve Kurumlarda Görevli Yöneticilere Yönelik

İlçemizdeki okul ve kurumlarda görevli yöneticilere yönelik 4 gün sürecek "Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı (YÖGEP)" semineri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi Şevki AKIN ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet ÇETİN tarafından verilmeye başladı.

Alaşehir Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programaİl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi Şevki AKIN, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet ÇETİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ, şube ve okul müdürleri katıldı. Programın açılışında konuşan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı ÇETİN, "Eğitim yöneticilerimizin gelişimlerine katkı sağlamak adına Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 'Eğitim Yönetici Geliştirme Programı' çerçevesinde yapılan eğitimlere katılan tüm yöneticilere başarılar diliyorum. Öğretmenlik Meslek Kanunu ve bakanlık politikaları doğrultusunda öne çıkan öğretmenin güçlendirilmesi, başarı farklarının azaltılması ve yetenek yönetimi alanlarında uygulama stratejilerinin geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya konulan YÖGEP ile yöneticilerin; genel kültür, yönetim becerileri ve okul/kurum yönetiminde öne çıkan görev alanlarına ilişkin bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmektedir. Kurumsal iletişim stratejilerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak programla ayrıca 'Okul Temelli Mesleki Gelişim, Öğretmenlik Hareketlilik Programları, Mesleki Gelişim Toplulukları' hayata getirilecektir" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ ise, özveriyle görev yapan tüm kurum yöneticilerine teşekkür ederken Millî Eğitim Bakanlığı'nın bu çalışmalarıyla okul yöneticilerimizin yetkinliğinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Eğitimlerin verimli geçmesini diledi.

Her kurum yöneticisi için 4 programda 120 saat olarak gerçekleştirilecek eğitimlerde; eğitim yönetiminde stratejik konular başta olmak üzere eğitim yöneticilerinin sorumluluklarını kapsayan konular işlenecek.

16-05-202216-05-202216-05-202216-05-202216-05-202216-05-202216-05-2022

Ilıca Mahallesi Ulupınar Bağyolu Küme Evleri No6 Kat3 Alaşehir / MANİSA - 0(236) 653 1032 (santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.