MANİSA ALAŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçemizde "Alaşehir, Kızılay İle Okuyor" Projesi Başlatıldı.

İlçemizde

Alaşehir Emine Elem Kayacık Ortaokulu ve Alaşehir Kızılay Derneği tarafından öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması için "Alaşehir Kızılay İle Okuyor" projesi hayata geçirildi. Projeyle, Kızılay tarafından okula 500 kitap bağışı yapıldı. Okula bağışlanan 500 kitabın içinden Milli Egitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlügü'nün genelgesi doğrultusunda seçilen 'BİR KÜÇÜK OSMANCIK', 'KOCA SEYİT', 'YÜREK DEDE İLE PADİŞAH', 'SOL AYAĞIM' VE 'YANKILI KAYALAR' isimli kitapları tüm ögrenciler okuyacak. Okudukları kitaplardan girecekleri sınavda 70 ve üzeri puan almaları halinde hem çeşitli hediyeler kazanacak hem de tarihi ve turistik bir geziye gitme şansı yakalayacak. Yine ilk üç dereceye giren ögrencilerimize Kızılay tarafından sürpriz hediyeler verilecek.

Emine Elem Kayacık Ortaokulu'nda yapılan proje tanıtımına Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ, Alaşehir Belediye Başkan Vekili Erol KACAR, Emine Elem Kayacık Ortaokulu Müdürü Özhan MENDERES, Kızılay Alaşehir Şubesi Başkanı Nedim YAMAK, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kızılay gönüllüleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sayın GÜNEŞ ise, "Okumak, insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Kitap okuyan ve okuduklarını çok iyi değerlendirebilen öğrenciler, diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olmaktadırlar. Bilimsel olarak da ispatlanmıştır ki, kitap okumanın zihni gelişmeye katkısı aslında anne karnında başlamaktadır. Bakanlık genelgesi ile Alaşehir Kızılay Şubesi ve Alaşehir Emine Elem Kayacık Ortaokulu arasında hazırlanan proje ile öğrencilerin okuma ve dolayısıyla başarı seviyelerinin artırılması amaçlanmaktadır. Beden eğitimi vücut için neyse, kitap da akıl için odur. Kitap aklın ilacıdır. Düşünce hastalığına yakalanmamayı sağlar. Daha rasyonel, daha üst düzey düşünmemizi sağlar. Biz okullarımızda kütüphanelerin kör noktalarda olmamasını, daha merkezi, görülebilir yerlerde olmasını sağlıyoruz. Temel amacımız okul kütüphanesinde kitap sayısını artırmaktır. En büyük hediye, en büyük katkı kitaptır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.    

26-02-202326-02-2023

 

Ilıca Mahallesi Ulupınar Bağyolu Küme Evleri No6 Kat3 Alaşehir / MANİSA - 0(236) 653 1032 (santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.