MANİSA ALAŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin GÜNEŞ´ in 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin GÜNEŞ´ in  2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı

               Değerli Mesai Arkadaşlarım, Kıymetli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz,

               Sözlerimin başında ilköğretim haftanızı ve 2017-2018 Eğitim-öğretim yılınızı kutluyor, anlamlı, verimli ve huzurlu bir yıl diliyorum.  

               Hepimiz bir şekilde eğitim-öğretimin içindeyiz. Öğrenci olarak, veli olarak veya en kutsal meslek olan öğretmen olarak… Eğitim ve öğretim hayatımızın vazgeçilmezlerindendir.

               Eğitim-Öğretimin ilk haftası ülkemizde bir bayram havasında karşılanır. Çocuklarımız yeni elbiselerini, ayakkabılarını alır, rengârenk defterler ve süslü kalemlerle çantalarını doldurur ve o ilk zilin çalacağı anı bekler. O ana kadar da içinde hep o ilk zilin çalacağı anın heyecanını yaşar.

  Eğitim ,  beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. İnsan, hayatının her anında öğrenen, öğrendiklerini geliştiren ve dönüştüren bir varlıktır. Onu diğer canlılardan üstün kılan en önemli farkı da budur. Bundandır ki Allah, insanı varlıkların en şereflisi olarak ifade eder. Bu yüzden insanoğlu öğrenme isteğini bıraktığı an diğer canlılarla arasındaki önemli farkı yok eder.

  Devletimiz eğitim ve öğretime ciddi yatırımlar yapmaktadır. Bu yatırımların karşılığında vatanını seven, çevresine saygılı, bilgili, donanımlı, analitik düşünen, konuştuğu zaman dinlenilen üreten ve insanlığa yön veren nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçlar zaten iyi bir birey olmanın da gerekliliğidir.

                Kıymetli velilerimiz,  eğitim-öğretim tek başına okulun sırtında yükselebilecek bir eylem değildir. Öğretmen ve öğrenci ne kadar eğitim-öğretimin parçasıysa siz de o eğitimin parçasısınız. Dolayısıyla çocuklarınızı sadece okula kaydedip okula uğramamazlık etmeyin. Çocuklarınızın hem akademik başarısını hem de ahlaki gelişimini yakından takip edin. Öğretmenleriyle sürekli iletişim içinde olun.

                Kıymetli meslektaşlarım, aydınlık geleceğimizin en önemli ayağısınız. Çocuklarımız ve geleceğimiz sizlere emanet. Emaneti en güzel haliyle sahip çıkmalı ve istenilen davranışları kazandırmalısınız.

                Sevgili öğrenciler, ilim, önce size ilim öğretecek insanlara saygıyla başlar. Başta aileleriniz ve öğretmenleriniz olmak üzere hayatınıza değer katan herkese ve her şeye saygılı olunuz. Öğrenmenin sadece okullarla sınırlı olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Okullar sadece öğrenmenin yol ve yöntemlerini kavradığınız yanı “ öğrenmeyi öğrendiğiniz  “ istasyonlardır. Bu istasyonlardan alacağınız yakıt yani bilgi, sizin hayatta ilerlerken yolda kalmamanızı sağlayacaktır. Ve muhakkak bir yabancı dil öğrenin, iyi bir kitap okuyucusu olun. Bir müzik aleti çalın. Bunları hayatınızın bir parçası yapın.

                Sözlerimin sonunda sizlere  Gazi Mustafa Kemal ‘in sözleriyle seslenmek istiyorum.

                Küçük hanımlar, küçük beyler, Siz hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa gark edecek sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.

 

                Sizlerden çok şeyler bekliyoruz…

 

                                                                                                                                                       Hüseyin GÜNEŞ

                                                                                                                                                  İlçe Milli Eğitim Müdürü

Ilıca Mahallesi Ulupınar Bağyolu Küme Evleri No6 Kat3 Alaşehir / MANİSA - 0(236) 653 1032 (santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.