MANİSA ALAŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Şube Müdürü Yasemin Oral, E-Sınav Salonu'nda Görev Alacak "Uygulama Ve İzleme Sorumlusu" Yetiştirme Kursunu Ziyaret Etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Şube Müdürü Yasemin Oral, E-Sınav Salonu'nda Görev Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve birçok ilde uygulanan e-sınav uygulaması tanıtımı, Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi'nde Gülşah Koç tarafından yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Güneş konuşmalarında, önceleri uygulanan yazılı sınavlar büyük bir zaman ve maliyet gerektirdiğini belirterek, "Elektronik Sınav Salonunda bu sisteminin faaliyete geçmesiyle sınavlar tamamen dijital ortamda, kağıt kalem kullanılmadan, daha ekonomik, daha güvenli, daha hızlı uygulanacak ve sınav sonuçları anında sınava giren vatandaşlarımıza iletilecektir. e-Sınav sistemi sınava girecek adaylar açısından da büyük kolaylıklar sağlamaktadır. E-sınav salonunun oluşturulması ve tefrişinde Bakanlığımıza ve hayırseverlere teşekkür ediyorum." dedi. Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı itibariyle elektronik sınav merkezi sayısını 151'den 491'e, e-sınav salonu sayısını da 194'den 500'e yükseltme hedefine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.  

 

28-12-202128-12-202128-12-2021

Ilıca Mahallesi Ulupınar Bağyolu Küme Evleri No6 Kat3 Alaşehir / MANİSA - 0(236) 653 1032 (santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.