MANİSA ALAŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Hayalin Uçmak Olsun(ALAFEST) Proje Tanıtım Toplantısı

Hayalin Uçmak Olsun(ALAFEST) Proje Tanıtım Toplantısı

       Alaşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2019-1 Çağrı dönemi için hazırlanan "Hayalin Uçmak Olsun (ALAFEST)" adlı proje tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamımız Abdullah UÇGUN, Belediye Başkanı Ahmet ÖKÜZCÜOĞLU, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ, Şube Müdürü Mehmet SAKAL, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Onur KATAR, sanayi ve meslek odası temsilcileri katıldı.
Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Projelerinden 18 bin lira destek alan proje ile öğrenciler "Model Uçak, Roket ve Radyo Kontrollü Model Uçak" başlıkları altında hazırlayacakları model uçaklarla yarışmalara katılacaklar.
      Toplantıda konuşan Alaşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Necat ACAR, "Projemizin amacı sporun sadece futboldan veya bildik spor dallarından ibaret olmadığını ülkemizin geleceğinde de söz sahibi olmaya başladığımız hava savunma sanayindeki 'Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz' düsturuna bir katkı sağlayabilir miyiz düşüncesiyle öğrencilerimizi hava modelciliği branşına karşı yüreklendirmektir. Öğrencilerimiz ve öğretmenimiz Hasan Ersin tarafından hazırlanan Model Uçak projemiz bakanlık tarafından kabul edilerek, Alaşehir'e yaptığımız ve yapacağımız ürünlerle Alaşehirimize 18 bin civarında para desteği geldi. Bu para Alaşehir ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi.
      Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN; "Eğitime yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini burada görüyoruz. Taklit parçaları birleştirerek başlayan projemiz, yeni bir ürün çıkarma aşamasına geldi. Bizim için en önemli olan kısmı da burası. Öğretmen ve öğrencilerimizin bu işi başarması, Alaşehirliler olarak hedefimizin daha da yükseklerde olması demektir. Sivil toplum örgütleri ve belediyemizin bu çalışmalara destek vermesi gerekiyor. Kaymakamlık olarak biz de her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Israrla üzerinde durduğu yerli ve milli olan çalışmalarımız için yatırımların bu yönde olması gerekir. Alaşehir için bir şey yapacaksak, Alaşehir'in adını yükseklere taşıyacaksak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Özellikle yeni düşüncelere, yatırımlara, çocuklarımızı gelecek yüzyıla hazırlayacak projelere destek vermek gerekir. Bu proje Alaşehir'lilerin hepsinin projesi, o zaman hep birlikte sahip çıkarak, her türlü desteği vereceğiz" dedi.
      Alaşehirli öğrencilerin başarısının kendilerini mutlu ettiğini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet ÖKÜZCÜOĞLU, "Okullarımızın bu tür etkinliklerinde almış oldukları başarılar bizleri mutlu ediyor. Eğitimde kalite ne kadar artarsa ülkemizin geleceği o ölçüde başarılı olur. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Belediye olarak, bu tür etkinliklere her zaman destek vereceğiz" ifadelerini kullandı. dedi.

 

12-02-202012-02-202012-02-202012-02-202012-02-202012-02-202012-02-202012-02-202012-02-202012-02-202012-02-2020

Ilıca Mahallesi Ulupınar Bağyolu Küme Evleri No6 Kat3 Alaşehir / MANİSA - 0(236) 653 1032 (santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.