MANİSA ALAŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı İçin Mesaj Yayımladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı İçin Mesaj Yayımladı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin GÜNEŞ' in Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Mesajı

Değerli İdarecilerimiz,

Değerli Öğretmenlerimiz,

Sevgili Çocuklarımız,

Saygıdeğer Velilerimiz,

Yeni normal sistemle, coşkuyla, heyecanla 2021-2022 eğitim- öğretim yılına, tam zamanlı olarak yüzyüze eğitimle başlıyoruz.

Eğitim teknolojileri ne kadar gelişirse gelişsin insanın insan, kafanın kafa üzerindeki etkisi hiçbir zaman ortadan kalkmaz. Bu da demek oluyor ki öğrenci merkezli bir eğitimde, öğretmen asli unsur, teknoloji ise tamamlayıcı unsurdur.

Öğrencinin, öğretmeninin rehberliğine ihtiyacı eğitimin her düzeyinde olacaktır. Öğrencilerimize öyle öğretmen olmalıyız ki, siz onların öğretmeni olduğunuz için kendilerini şanslı hissetsinler.

Yaşanan pandemi süreci de göstermiştir ki, eğitimde yüzyüzelik esastır ve vazgeçilmezdir. 

En kusursuz, en harika öğretim programları hazırlansa, en mükemmel yönetmelikler yayınlansa, en zengin materyaller geliştirilse de, uygulayıcılar öğretmenlerdir. Öğretmenlerimizin benimseme düzeyi, özverisi ve uygulama birliği üst düzey önemlidir. Başarı, ancak o zaman mümkündür.Eğitimde 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu ile ülke olarak el birliği ile harika işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum.

 Değerli Velilerimiz,

Hayatta yapacağınız en önemli iş, çocuğunuzun eğitimiyle ilgilenmektir. Diğer bütün önemli işlerimiz, bundan sonra gelir, gelmelidir. Bu nedenle lütfen bizi yalnız bırakmayınız. Çocuğunuzun hem eğitim hem öğretimdeki başarısı okul ile ailenin  sağlam ve sürekli işbirliği ile mümkündür.

 Canımız ciğerimiz çocuklarımız,

Okullar sizlerle anlamlı; siz olmayınca biz eğitimcilerin okullarda varlığının bir anlamı yok. Dolayısıyla bizler sizin için varız. Siz, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacaksınız. Bu nedenle, hem kendinize, hem ailenize, hem milletimize karşı sorumluluklarınızı şevkle yerine getirmeniz sizden tek beklentimiz. Biz her zaman yanınızda olacağız. 

Lütfen üç altın kurala uyalım; yani maske, mesafe ve hijyene azami ölçüde riayet edelim. Bulunduğumuz ortamları havalandıralım. Çünkü sağlığımızı korumamız,  yüzyüze eğitimin devamı ve de dolayısıyla daha fazla öğrenme kaybı yaşamamanız çok büyük ölçüde bu kurallara uymamıza bağlı. 

Bu duygu, düşüncelerle, Alaşehir' deki öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiamıza başta sağlıklı olmak üzere, keyifli, verimli, huzur ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

 

Hüseyin GÜNEŞ

İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

Ilıca Mahallesi Ulupınar Bağyolu Küme Evleri No6 Kat3 Alaşehir / MANİSA - 0(236) 653 1032 (santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.